Blog ikbenookmaareenmens

Mijn zoontje zei gisteren: "ik ben ook een mens!"

In mijn werk als personal coach begeleid ik coachees bij het vergroten van hun zelfvertrouwen. Het valt mij op dat zij vaak een hoge lat hebben en ontzettend streng zijn voor zichzelf. Ze lijken vergeten te zijn dat ze ook gewoon mens zijn. En een mens is niet perfect. Mensen maken fouten en doen soms dingen waar ze spijt van hebben. Hoe mooi is het dat je juist van deze fouten kunt leren en de mogelijkheid hebt om op dingen terug te komen.

Ook ik herken deze hoge lat en ben best streng voor mezelf. De woorden van mijn zoontje zorgen ervoor dat ik me realiseer dat ook ik mens ben en lief mag zijn voor mezelf. Ik hoef geen perfecte coach te zijn en mag vertrouwen in mezelf en wat er gebeurt in het hier&nu. Juist dat maakt dat ik mijn coachees kan begeleiden op hun weg naar meer zelfvertrouwen en mildheid.

Wil jij ook jouw zelfvertrouwen vergroten en leren hoe je minder streng kunt zijn voor jezelf, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.