Blog als ik als kind

Als ik als kind niet zoveel verdriet had ervaren Had ik nu meer ruimte gehad om te voelen Als ik als kind minder verantwoordelijk was geweest Had ik me nu minder zorgen gemaakt Als ik als kind echt kind had mogen zijn Was ik nu vrijer geweest om te spelen

Als kind kiezen we onbewust het antwoord dat past bij de situatie zoals we deze aantreffen. Als kind voel je feilloos aan wat je moet doen en laten om gezien te worden en liefde te ontvangen. Je ontwikkelt de strategie├źn die je nodig hebt om te overleven. Het is een manier die bekend en veilig is. Je doet het voor je begint te denken, het gaat automatisch. Tot er een moment komt dat je merkt dat deze strategie niet langer werkt en ook een keerzijde heeft.

Hoe beter je het kind in jezelf leert kennen, hoe meer ruimte er ontstaat om te leren bewegen. Benieuwd naar het kind in jezelf en hoe hij of zij vandaag de dag van invloed is op je leven? Je bent van harte welkom!