inge bongersPUUR Ontwikkelen is ontstaan vanuit mijn passie; een directe bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht werkte ik 16 jaar in verschillende HR functies binnen zowel de profit als non-profit sector en heb ik veel ervaring opgedaan met de begeleiding van individuen en teams.

Mijn oprechte interesse in het gedrag en de drijfveren van mensen heeft ervoor gezorgd dat ik in 2013 een coachopleiding heb gevolgd aan de School voor Coaching. In datzelfde jaar was ik Talent Manager van een young professionals programma. Tijdens de kick off van dit programma realiseerde ik mij hoeveel energie ik krijg en hoe blij ik word van het begeleiden van mensen. Ik heb daarom een bewuste keuze gemaakt om mijn talent en kennis in te zetten om mensen en organisaties verder te brengen in hun ontwikkeling.

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. Ik ben enthousiast, nieuwsgierig, weet snel tot de kern te komen en werk vanuit een open houding, waarin vertrouwen en verbinding essentieel zijn. Confrontatie waar nodig, maar ook humor en reflectie vormen een belangrijk onderdeel van mijn begeleiding. In een veilige omgeving onderzoeken we samen wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze optimaal in kunt zetten binnen het team en de organisatie waar je werkt. Hierbij maak ik gebruik van de kracht van het onbewuste (Jung) en systeemdenken.

Daarnaast zet ik de volgende methodieken in: Mindfulness, Transactionele Analyse, Systemisch Werken, NLP, Voice Dialogue, Biografisch werken, SCT (System Centered Training) en My Motivation Insights (Management Drives). Omdat elke ontwikkelvraag en elk individu of team anders is, heb ik geen standaard aanpak. Welke methodiek ik inzet hangt samen met de coachvraag en wat er gebeurt in het 'hier en nu' tijdens de sessies.